Без категорії Останні новини

Як зимують скаути?

Зима – не привід впадати в сплячку для скаута. Навпаки – це час для саморозвитку, навчання і звичайно подорожей. Цьогоріч скаути YMCA України відновили традицію збиратись разом та вивчати скаутські дисципліни у підготовці до літа. 12-15 січня 2017 року скаутське товариство зібралось на зимовий тренінг у с. Нижнє Селище, Закарпатської області.

Інтенсив командоутворюючих ігор допоміг швидко всім познайомитись та згуртуватись у дружню команду.

До звиклих скаутских наук цього року додався сюрприз від лідерів YMCA Києва – практикум із прав людини. Проте знудитись ніхто не встиг, оскільки усі премудрості науки про права людини скаути пізнавали практично, під час імітаційної гри на тему дискримінації та соціальної нерівності. Учасники дійшли висновку, що зазвичай дискримінація є невидимою для більшості в суспільстві оскільки торкається меншин які не завжди мають можливості відкрито відстоювати свої права.

Також обговорили поняття дискримінації, стереотипів, стигм. Дізнались про основні інститути, куди звертатись у разі, якщо права порушені (органи влади чи самоврядування; міжнародні організації; правозахисні організації; змі). Найголовніше, ми зрозуміли, що передумова захисту прав – їх розуміння і повага до них.

В рамках тренінгу було організовано ряд практичних занять за основними скаутськими дисциплінами які будувались на командній роботі та взаємодії. Усі учасники були об’єднані в групи – скаутські патрулі та виконували усі завдання разом.

Зокрема були проведені наступні заняття:

  • «Що таке скаутинг та скаутський метод?»
  • «Основи орієнтування та топографії»
  • «Основи техніки пішохідного туризму»
  • «Вузли»
  • «Основи домедичної допомоги»
  • «Орієнтування на місцевості»
  • «Пошукові роботи»

Важливою частиною тренінгу були вечірні програми та ознайомлення з життям громади Нижнього Селища.

Під час вечірніх активностей учасники реалізовували свій творчий потенціал зокрема у постановці «скаутського» вертепу та мали змогу ділитись враженнями від тренінгу на вечірній свічці.

На довго усім учасникам запам’ятався візит до комуни «Лонго май» учасники якої самовіддано розвивають культурний, соціальний та економічний потенціал громади Нижнього Селища.

Кожна добра приносила сюрпризи. Часом їх було так багато, що учасники втомлювались їм радіти.

Хоча дружня команда лідерів намагалась зробити все можливе аби забезпечити комфорт та найприємніші враження учасникам, навіть ціною власного сну.

Скаути завжди у доброму настрої, тому – все вдається.

Скаути прощались, лиш для того аби за короткий час знову зустрітись та поринути у шалені пригоди.